Contacteer ons

Hotel Nehalennia

Badstraat 17
4357 AT Domburg
Nederland

Tel.: +31 (0) 118-581552
info@hoteldomburg.nl

Het hotel is vernoemd naar de “Tempel van Nehalennia in Domburg” Nehalennia was een inheemse beschermgodin in de 2e en 3e eeuw. Zij is alleen bekend van grote hoeveelheden gevonden altaren bij Domburg en andere plaatsen. Zeelieden en handelaren lieten als dank voor een behouden thuiskomst altaren voor haar bouwen voor de kust van Domburg.

Als een schitterend bronzen beeld (bron : opgevist beeld van Nehalennia) zit zij op de duintop van Boulevard van Schagen, direct bij het hotel en kijkt uit over de landerijen die verzwolgen werden dor de zee. Kunstenaar Guido Metsers creëerde de in Mondriaan-stijl uitgevoerde bank en het bronzen beeld Nehalennia en geeft zo vorm aan het oude gebruik van de ‘klapbank’ in Domburg waar het nieuws van de dag werd besproken. U kunt naast haar gaan zitten en meekijken over de zee.

Begin 20ste eeuw streken tal van later bekend geworden kunstenaars in Zeeland neer. De meesten verbleven tijdens de zomers in Domburg. Het werd een van de belangrijkste kunstenaarsdorpen van Nederland.

Jan Toorop
Jan Toorop (1858-1928) was in de Domburgse kunstenaarskring de centrale figuur. Hij haalde samen met de bevriende kunstenares Mies Elout-Drabbe kunstenaars naar de badplaats.

Piet Mondriaan
Piet Mondriaan (1872-1944) is de bekendste schilder die in Domburg actief was en vele anderen beroemde kunstenaars vonden ook hun weg naar Domburg.

Ieder jaar organiseert Domburg een Schildersweek.
De basis van de Schildersweek wordt gevormd door professionele kunstenaars die zich dit jaar tijdens de Schildersweek door de omgeving van Domburg zullen laten inspireren en nieuw werk zullen maken dat te zien -en te koop zal zijn op de grote verkoopexpositie in de Duingalerie (die vanaf mei tot en met augustus dagelijks te bezoeken is.

Waar ongedwongenheid, hartverwarmend logeren en ruimte elkaar ontmoeten.